Veselá Veverka Jahody sušené mrazem 100 g
Ověřit dostupnostProdukt Veselá Veverka Jahody sušené mrazem 100 g z kategorie Ovoce sušené mrazem u nás najdete od 219 Kč.
Popis
Produkt Veselá Veverka Jahody sušené mrazem 100 g
Sušit mrazem? Ano, můj milí veverčí příteli!
Víš vůbec, jak takové sušení mrazem probíhá?
Ovoce - v našem případě jahody - se šoupnou rovnou do teploty -50 až -100 stupňů. A to je pořádná a náhlá zima. A taky je v tom mrazáku pěkně nízký tlak, že by jeden pad!
No, v tomhle případě nikdo nepadne. A to hlavně ani barva, chuť a vitamíny v ovoci obsažené.
Při sušení mrazem je ovoce zbaveno veškeré vody v několika fázích, a to jim zajistí křupavou chuť! Takové sušení trvá klidně i několik dní.
Při správném skladování vydrží mrazem sušené čili lyofilizované ovoce roky. No představ si to - tomu se říká budoucnost.
A to ještě není všechno! Mrazem se nesuší pouze jahody a ovoce všeho druhu, ale také sýry, mléko nebo hmyz.
Kdo ví, třeba za pár let tu budu mít nějaké mrazem sušené červíky....no, tak teď zpět k jahodám...
Stručná historie jahod:
Jahody byly vyšlechtěny v roce 1776 z různých druhů divokých jahodníků na zahradách Ludvíka XV.
Super výhody lyofilizace/sušení mrazem:
- Zachovaná barva ovoce.
- Ovoce křupe, a to nás baví!
- Nezmizí ani jeden vitamín.
- Vydrží dlouhé měsíce ve špajzu, komůrce a spižírně....chce to jen pořádně uzavřenou nádobu, nejlépe sklenici na nějakém temném suchém místě.
- Dají se využít v kuchyni na milion způsobů - všechno by se sem nevešlo, tak jen pár tipů: do jogurtu, jako svačinku pro dospělé a děti, do mléka, na dorty, do pudinku....a tak dále a tak dále...
Nevýhody lyofilizace
- Vesměs žádné - jen je to dlouhý a dražší proces, ale výsledek je fantastický, a tudíž se do těchto produktů vyplatí investovat.