Bulgur pohankový Naturalis BIO - 250 g
Ověřit dostupnostProdukt Bulgur pohankový Naturalis BIO - 250 g z kategorie ZDRAVÉ POTRAVINY A KOSMETIKA u nás najdete od 83 Kč.
Popis
Produkt Bulgur pohankový Naturalis BIO - 250 g
Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané. Nic tedy nebrání tomu, abyste si ho začali vařit i vy. Pohankový bulgur je unikátní v tom, že je bezlepkový, neboť (jak už název napovídá) je vyráběn z pohankových krup, které se nejdříve částečně uvaří, pak následně usuší a nakonec natrhají na menší kousky. Po uvaření zůstává sypký a jako bonus se jednotlivá zrníčka k sobě nelepí. Bulgur se řadí mezi obiloviny, je bezvaječný i bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na něm mohou bez obav pochutnat i vegani.
Bulgur pohankový Naturalis BIO se vyrábí z pohanky, která roste převážně u našich sousedů v Německu. Pohanka se k nám dostala již v 15. století a stala se součástí českých tradičních jídel. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají oblíbené palačinky - sladké crepes a slané galettes. Pohankový bulgur je však relativní novinka. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané. Celý proces od zasetí pohankového zrníčka, po sklizení až po balení hotového bulguru probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Bulgur balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.
Příprava bulguru Naturalis je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Bulgur můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu či ho lze skombinovat s rýži či kukuřicí. Velmi častá a oblíbená kombinace je též s luštěninami. Díky spojení čočky, cizrny a bulguru vynikne jemná oříšková chuť. Ochuceným bulgurem můžete též plnit a zapékat zeleninu. Třeba rajčata, papriky nebo cukety. Bulgur Naturalis též můžete použít i do moučníků a sladkých jídel. Výtečný je uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1 486 kJ / 351 kcal |
Tuky | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 74,8 g |
z toho cukry | 1,2 g |
Bílkoviny | 7,5 g |
Sůl | 0 g |