Veselá-Veverka

Alfalfa semínka Naturalis BIO - 125 g

Ověřit dostupnost
76,00 Kč
Novinka

Produkt Alfalfa semínka Naturalis BIO - 125 g z kategorie Ořechy u nás najdete od 76 Kč.

Naturalis
8594182802207
Skladem

Popis

Produkt Alfalfa semínka Naturalis BIO - 125 g

Popis alfalfa semínek

Alfalfa, známá také jako Vojteška je euroasijská léčivka, dnes již řazená mezi tzv. superpotraviny, dostala jméno podle arabského názvu „otec všech potravin“, což v originálu píše Al-FAL-FA. Vojtěška alfalfa se používá při problémech způsobených hlavně překyselením organismu, jakými jsou bolesti hlavy, kožní problémy, trávicí či revmatická onemocnění a také některé alergie, jelikož má na lidské tělo alkalizující vliv. Díky vysokému obsahu chlorofylu má vojtěška antiseptické vlastnosti, a proto pomáhá dezinfekci a zmírnění některých zánětů. Vojtěška alfalfa má příznivý vliv na celkový metabolismus, pomáhá udržovat hladinu krevního cukru na vyvážené úrovni a přispívá ke komplexnímu využití živin z potravy.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Alfalfa se pěstuje velmi dlouho, je zajímavé, že není známá její planě rostoucí verze. Víme, že už se pěstovala ve starém Řecku a Římě, kam se dostala z perské říše. Používala se v indické i čínské medicíně. Důvodem pro její pěstování je to, že obsahuje mnoho bílkovin, minerálních látek a aminokyselin a je to velmi kvalitní strava (pícnina) pro dobytek. Vojtěšku Naturalis balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Použití

Semínka vojtěšky Naturalis klademe do misky na navlhčenou vatu. V polostínu ji pak necháme klíčit zhruba týden. Vatu udržujeme stále vlhkou. Už zhruba od 3. - 4. dne můžeme začít odstřihávat první klíčky. Výhonky alfalfa, nebo–li vojtěšky, patří mezi nejoblíbenější klíčky. V chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější a příjemně křupavé. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců. Výhonky alfalfa Naturalis se používají do salátů, polévek a jako obloha na chleba.

 
Nutriční hodnoty
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1491 kJ / 356 kcal
Tuky 14  g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,9 g
Sacharidy 4,7 g
z toho cukry 1,9 g
Bílkoviny 36 g
Sůl 0,01 g

Porovnání cen

Alfalfa semínka Naturalis BIO - 125 g

76,00 Kč

Další produkty od výrobce Naturalis

Další produkty z kategorie Ořechy